Inspiration

Min far, Lars Norlin var/är konstnär på fritiden och inspirerade mig mer än jag förstod då. Jag kunde ägna timmar åt att sitta och titta på hans teckningar. Visst kunde jag ibland känna mig dålig i jämförelse, men fick mycket tips och senare förstod jag att varje gåva är unik och att det är dumt att jämföra sig.  Sr mer av Laes Norlins konsr

Andra konstnärer

Jag blev tdigt intresserad av impressionismen och konstnärern Monet och Renoir, De målade effekterna av ljus utomhus med brutna färger och snabba penseldrag. Jag fick förmånen att besöka Monets hus i Giverny tillsammans med min syster och beskåda hans vackra stora trädgård för några år sedan.

Naturen

Uppvuxen på landet, i Nedansjö utanför Sundsvall har jag tillbringat mycket tid i naturen och började tidigt ta med mig målarpennorna. Naturen ger både inspiration och andrum. Många konstnärer talar om en högre inspiration, en skaparkraft. För mig som kristen är det Gud och det är ofta i mötet med Honom som jag får en bild, en idé att sätta på pränt.

Läsa och lyssna på musik

Att läsa en bok som ger bilder i ens inre eller i tidningar med härliga bilder brukar inspirera mig. Gärna med musik i bakgrunden, vilket jag gärna har på när jag målar också.